Groot bereik

Met een podcast heb je makkelijk een groot bereik intern of extern op platforms zoals Spotify.

Direct bij het publiek

Bereik jouw publiek direct zodra de nieuwste aflevering online staat. 

Intense beleving

De beleving van een podcast is veel intenser. Het wordt bewuster ervaren dan met een radioshow of TV.

De voordelen van een podcast laten maken


Een podcast kent veel voordelen voor organisaties. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een nieuwsbrief of een interne memo, is bij een podcast namelijk meer ruimte voor open gesprekken en diepgang. De kijker of luisteraar kan de podcast on-demand afspelen wanneer het uitkomt en zo op de hoogte zijn van wat er speelt. 

Met een podcast wordt ook steeds meer video opnames gemaakt. Hiermee wordt een breder publiek aangesproken. Een podcast met video heet technisch 'vodcast', maar we houden podcast aan!

Meer transparantie

Als organisatie kan het lastig zijn om belanghebbenden een goed beeld te geven van wat er speelt. Voor een gemeente kan het bijvoorbeeld een uitdaging zijn om inwoners goed op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen de gemeente. Een podcast is dan een perfect medium om inwoners te informeren.

Meer betrokkenheid

Naast transparantie, zorgt een podcast ook voor meer betrokkenheid. Het publiek leert de gasten in de podcast kennen en kan daar ook mee identificeren. Een podcast kan bijvoorbeeld een uitstekend medium zijn voor een bedrijf dat midden in een reorganisatie zit. Een reorganisatie kan erg stressvol zijn voor het personeel en spanningen kunnen hoog oplopen. Ook is er vaak veel onduidelijkheid, en dat laat ruimte over voor wantrouwen. Een podcast overbrugt deze wantrouwen door meer betrokkenheid te creëren.

Meer ambassadeurs

Met meer transparantie en betrokkenheid, krijg je ook meer ambassadeurs. Luisteraars en kijkers krijgen meer begrip voor de materie en een beter beeld van de organisatie. In het dagelijks leven zullen zij verhalen en onderwerpen delen met derden die aan bod zijn gekomen in de podcast. Stel je voor hoe klanten van jouw bedrijf anderen op de hoogte stellen van wat ze meegekregen hebben in jouw podcast.

David Stevens heeft een hart van goud en is enorm behulpzaam op het gebied van podcast opnames. Hij bezit een groot scala aan kennis, ervaring en equipment. Doordat hij zichzelf alles heeft aangeleerd kent hij het proces van binnen en buiten. Van harte aanbevolen!

Christopher van Drie

Podcast: Vanuit de Diepte

Laat ons jouw podcast maken

Volledige podcast productie

Wij zetten de volledige podcast voor je op. Zodat jij daar geen omkijken naar hebt. Met professionele apparatuur op een locatie naar keuze bouwen we het om naar een podcast studio. Na de opnames, bewerken we de audio en video beelden en leveren we kant-en-klaar bestanden aan die meteen gebruikt kan worden.

Logo, animatie en muziek

Een professionele podcast heeft een kenmerkend logo, een logo animatie en een tune die meteen de sfeer en uitstraling geeft van de podcast. Uiteraard kan er gebruik gemaakt worden van het bestaande logo van de organisatie of een variatie erop.

Podcast Hosting

Afhankelijk van het doel van de podcast dat je deze intern of extern wilt publiceren. Indien je deze extern wilt publiceren, dan zetten wij jouw podcast online en melden deze aan bij alle grote podcast spelers in de markt zoals Spotify, Apple Podcasts, Google Podcast, en zelfs YouTube!

Podcast presentator

Geen idee wie binnen de organisatie de podcast zou willen hosten? Geen probleem! Onze ervaren podcast host zet zich professioneel in om de podcast gesprekken in goede banen te leiden.

Geïnteresseerd?

Vraag meteen een gratis adviesgesprek aan!

Gratis adviesgesprek